snuffelstages

Snuffelstages van start

Leerlingen van Vso Leystede zijn afgelopen periode begonnen met de eerste snuffelstages van dit schooljaar. OB3 ging naar De Zijl Bedrijven (DZB) en heeft daar geholpen op de afdeling chocolade. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De chocolaterie produceert chocola voor verschillende bedrijven en startups. Leerlingen van Vso Leystede bekeken het magazijn en het productieproces en hielpen bij de inpakafdeling. Ze hebben dadels ingepakt en chocoladetulpen gesorteerd.

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

De leerlingen van OB2A gingen naar het LUMC. Hier bezochten zij de verschillende afdelingen: de wasserij, de schoonmaak, de post, de afvalverwerking, het transport binnen het ziekenhuis, de keuken en het restaurant. De leerlingen hielpen ook mee, door het verschonen van bedden bijvoorbeeld.

Hortus Botanicus

OB2B ging naar de Hortus Botanicus. Dit is de oudste botanische tuin van Nederland! De tuin werd aangelegd in 1590. Bezoekers kunnen hier terecht voor een rustgevende wandeling. Onderzoekers uit de hele wereld komen hier om onderzoek te doen naar de verschillende planten in de Hortus. De planten in de tuin moeten daarom goed worden verzorgd. De leerlingen van Vso Leystede leerden wat hier allemaal bij komt kijken met een leuke en uitdagende opdracht.

Ronde twee

Beide onderbouw 2-groepen gaan eind januari 2023 voor de tweede ronde. OB3 heeft de tweede ronde in april 2023. De exacte data hiervoor delen wij nog met de leerlingen. De planning zal ook te zien zijn in de agenda op de website.