Leystede schenkt boeken aan het Ronald McDonald Huis 

Leerlingen van Beroepscollege en Vso Leystede hebben vrijdag 11 november een grote stapel boeken uitgereikt aan het Ronald McDonald Huis in Leiden. De boeken werden in de woonkamer van het huis door leerlingen Yves en Bo uitgereikt aan Nancy Haanappel, manager van het Ronald McDonald Huis.  

Vorig schooljaar deden de scholen mee aan De Weddenschap, een project waarin leerlingen een uitdaging aangaan: lees drie boeken in zes maanden. Veel leerlingen en ook docenten hebben enthousiast meegedaan aan deze weddenschap. In totaal werden er 525 boeken gelezen en per boek schenken de scholen één euro aan boeken voor een goed doel. Gekozen werd voor het Ronald McDonald Huis, dat op loopafstand van de school gevestigd is. De boeken zullen verdeeld worden tussen het Ronald McDonald Huis en de kinderafdeling van het LUMC.

Na de uitreiking kregen de leerlingen een korte rondleiding door het Ronald McDonald Huis.

De boeken zijn geleverd door Jeugdboekhandel Silvester uit Leiden. De medewerkers van de boekhandel waren graag bereid te adviseren bij de aankoop van de boeken. Het geschenk bestaat uit onder andere verhalen, voorleesboeken en prentenboeken.

Leystede leest! 

Beroepscollege Leystede en Vso Leystede hebben leesbevordering hoog in het vaandel staan. Ze werken samen aan leesbevordering onder de slogan: Leystede leest! Doel is om jongeren te laten lezen, waardoor hun leesvaardigheid en woordenschat toenemen. Leesvaardigheid is een belangrijke voorwaarde om later zelfstandig in de maatschappij te kunnen functioneren. Met Leystede leest! zetten beide scholen actief in op de leesvaardigheid van hun leerlingen.