Oud-leerling Arie in Spaanse competitie

Binnen zijn basketbalteam schittert hij als shooting guard en spin in het web. Recht op zijn doel af; niets kan Arie stoppen. Arie Twigt heeft op De Thermiek (so, beperking cerebrale parese) en vso Leystede (toen nog De Thermiek vso-vmbo) gezeten. Inmiddels is hij 20 jaar en het gaat goed met hem!

Tijdens zijn schoolperiode op het vso is Arie geselecteerd voor het Nederlands herenteam rolstoelbasketbal, daar maakt hij nog steeds deel van uit.

Sport en opleiding combineren
Na het behalen van zijn diploma vmbo-basis is hij naar Arnhem verhuisd, zo kon hij zijn sport en opleiding combineren en zijn diploma vmbo-kader (regulier onderwijs) behalen.

Club op Cran Canaria
Half september 2020 is Arie voor het tweede seizoen naar zijn club op Gran Canaria vertrokken om daar mee te spelen in de Spaanse competitie.

Sporten geeft voldoening
De Dirk Kuyt Foundation heeft van Arie een filmpje gemaakt! Lydia Twigt, moeder van Arie: ‘Natuurlijk zijn wij trots op hem en willen wij iedereen dit filmpje laten zien. De belangrijkste reden echter om dit filmpje aan iedereen te laten zien is andere kinderen en volwassenen aanzetten tot sporten. Laten zien hoeveel plezier je met elkaar kunt hebben en wat je kunt bereiken. Dit hadden wij tien jaar terug nooit durven denken.’ Klik hier voor het filmpje.