Huidige stand coronamaatregelen

De scholen in het (speciaal) basisonderwijs zijn sinds 8 februari weer open. Het voortgezet (speciaal) onderwijs is voorlopig nog gesloten. Om veilig en verantwoord open te zijn, hebben de basisscholen nieuwe maatregelen en richtlijnen van de overheid ontvangen.

Deze gaan verder dan na de vorige lockdown en moeten ook strenger nageleefd worden. De uitvoering van de regels vraagt behoorlijk wat van medewerkers, leerlingen en ouders. We zijn toch erg blij dat om te beginnen de basisscholen weer open zijn en de leerlingen daar weer op school les kunnen krijgen.

Maatregelen

Alle medewerkers en ouders ontvingen een brief van Resonans, waarin de maatregelen voor werken op een basisschool opgesomd worden. Het voortgezet (speciaal) onderwijs is voorlopig nog gesloten. Opvang is onder enkele omstandigheden mogelijk. Bij het vso blijft het onderwijs dus digitaal en verandert er op dit moment nog niets.

Servicedocument

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakte een servicedocument met daarin de uitwerkingen van de aanvullende maatregelen voor het (speciaal) basisonderwijs, zoals vaste groepjes maken (cohortering). Hierin kunt u de achtergronden, cijfers en informatie lezen waaruit de maatregelen zijn voortgekomen. Het servicedocument vindt u hier.